Thursday, October 4, 2012

Yang Baik-baik

Alhamdulillah sepanjang usia yang semakin menuju emas ni, selalu saja dipertemukan dan diperjodohkan dengan orang yang baik-baik. Agaknya kalau tak, mungkin akan jauh hanyut dibuai mimpi-mimpi indah. Ehem. Sekarang pun bermimpi jugak, tapi mimpi yang lebih seronok insyaAllah.

Tapi jangan pula kita pandai-pandai klasifikasikan orang ni baik, orang tu jahat. Sebab kita bukan siapa-siapa yang mampu untuk jatuhkan definisi. Ada masanya kita khilaf dalam menilai kaca, intan dan permata. Yang penting kita tepuk dada, tanya hati apa yang kita cari. Biar orang label kita selektif asal kita tahu yang kita takkan menyakiti hati-hati yang tak terniat untuk kita lukai.

Selalunya setiap fasa akan jumpa mereka yang juga berada di fasa yang sama dengan kita. Manakala, yang indah-indah dari fasa sebelumnya akan tetap disimpan rapi. Takkan pernah lupa. Segala jalinan mesra, ukhwah terbina, kasih dan sayang tetap disanjungi. Malah kadang-kadang kita takkan dapat lupa segala budi baik mereka selamanya. Terima kasih daun keladi, kalau boleh jom kawan lagi heeee..

Okay sebelum Hanna melalut merapik yang bukan bukan, baiklah setop now! Okay Setopppp!! Sebenarnya niat asal entri ni nak share pic sambut birthday one of my colleague semalam. Tak tau apa-apa pun, tup-tup dipanggil turun untuk makan kek. Apa lagi seperti orang mengantuk disorongkan bantal la sebab memang tengah lapar pun. heeee. Alhamdulillah rezeki tak boleh tolak kannnnnnn...



1. Semua ni para ustazah sebenarnya. Hanna je bukan ustazah. uhukkksss! 
Okay now dah faham dah apa yang Hanna duk merapu tadi? Get it? Get it?



2. Ha tengok tu makan dengan penuh penghayatan gitewww!



3. Ni pulak muka orang dah kenyang dapat makan kek freeeee!!!



Ha itulah dia buat pedoman harini. Semua ni candid sebab Hanna bukannya suka posing sangat pun..(not!)hahaha.. Kbai!



15 comments:

  1. Replies
    1. Huish pantas dan efisiennya!!! haahahah

      Delete
  2. Replies
    1. Alamak Hanna pun dapat kek freeeee =)) Tapi petang-petang macam ni memang best makan kek..Jomm!

      Delete
  3. Replies
    1. Tu la pasal, selalunya kalau free atau berkongsi memang sedap dia lain macam..hahah

      Delete
  4. kek?? eh, tak nak. gemuk tapiiiiiiiiiiii ermmm nak jugakkkkkkkkkk!!! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la makan kek!!! jom laaaa!!!! hehe

      Delete
  5. sume muka mcm happy kekenyangn je.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. memang sangat kekenyangan pun..

      Delete
  6. mcm sedap jew kek tu. Kek ape kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isabel Diaz: Sedap dik sebab orang belanja. hehe.. kek coklat rasenyeee

      Delete
  7. hai , can you follow me back at http://princessiz-chocolatesbanana.blogspot.com/ . nice ur blog ;)

    ReplyDelete

beautiful mind + beautiful soul = beautiful you

Read more: http://www.pengerindu.com/2011/12/dapatkan-facebook-like-fanpage-popup.html#ixzz28HHMQhBs