Thursday, September 27, 2012

Al-kisah Si Degil dan Partner in Crime

Actually I am an adventurous type of person. I loooveee to indulge myself in (not that) dangerous activities that challenge my ability. Ala tapi tak lah bahaya dan mencabar sangat. hehehe. I do camping, I do hiking, I do abseiling, orienteering,  waterfall abseiling pun pernah buat dan pernah nak join canoe club. hahaha. Tapi not that expert. Jauh sangat lagi tu. And, I would love to try paragliding, water rafting, bungee jumping, diving, sky diving and many many more.

Other than that, Hanna suka main yang macam-macam kat Genting tu, Sunway ke. Tak kisahlah mana-mana tapi all those types of thrill rides i.e. roller coaster, space shot, spinner etc. Takut pun ye, menjerit-jerit pun ye, rasa nak tercabut jantung bagai sampai siap mengucap tapi rasa puas.

TAPI, tapi itu dulu. Now, nak tak nak I need to slow down my activities dan jugak hajat hati. Kalau ikutkan banyak je teringin nak try. Tapi sudah tidak berapa berkemampuan. huhu. Sebabnya Hanna pernah kene Vertigo so kadang-kadang my body balance system tak berapa nak betul. Hujung tahun lepas Hanna dengan cousins pergi Pesta Penang dan main the thrill rides. Memula okay lagi, then naik je yang kedua dari OK dah jadi KO. hahaha. Pening ya amat dan muntah-muntah. Nasib baik la masa tengah main tu tak muntah, kalau tak kesian orang yang kene pancutan muntah Hanna. Euwww!

From that incident, I learnt that I may not be able to do all those things anymore. It is not stated nor specific but I think it depends on the type of vertigo and the sufferer's condition I guess. Sesetengah orang relaks je, sesetengah orang yang gelabah ayam macam Hanna. heeee. Sedih tau! Sobs! Teringinnnnn!!!

Tapi sebab tak percaya pada semua itu! Kononnya lebih percayakan diri sendiri sebab orang pun kata 'Alah vertigo je, apa nak heran. Kau je manja sangat!' Gitewwww! Apa lagi membuak-buak la perasaan ni kan. So bila ada Fun Fair kat Kedah ni memang excited la nak pergi. So kebetulan Faten kahwin and ada besfren, Mak turun from KL, memang best la nak ajak jadi partner in crime. hehe.

Mula-mula Mak taknak pergi, tapi setelah dirayu-rayu dan dipujuk-pujuk dengan muka kesian, maka Mak pun kata okay. Yeayyy!!! By the way, ktorang pergi on Faten's wedding day. Serius padat aktiviti haritu, dengan penat dan tak cukup tidur tapi redah jugak sebab bukan selalu Mak datang sini. Lepas makan n movie, malam nak balik rumah tu baru singgah Fun Fair. hehe



Tengoklah walaupun penat siap ada eye bag lagi mata tu tapi MASIH mampu tersenyum.


Kanan: Okay ni mainan pertama kami. Jerit jugak la. hahah. Takut kene kepala sebenarnya. 
Kiri: Ni muka MASIH happy dan excited. Sebelum sotong ni bergerak-gerak.


Kiri: Ni pulak muka sebelum permainan kedua bermula. Tapi sayang tak sempat nak amek gambar. Google pun tak jumpa. huhu. MASIH okay lagi.
Kanan: Ha gambar tu muka dah lain macam. Muka terpaksa senyum. Sebabnya baru je lepas muntah dan berpeluh-peluh dengan banyak secara tiba-tiba. Masa atas rides tu, tak jerit pun cuma mampu pejam mata sepanjang ia berpusing dan sudah start seram sejuk. huhu


Hah apa lagi, taknak stay lama la kat situ. cepat-cepat nak balik rumah. I threw up a number of times. Even jarak rumah dan Fun Fair tak jauh mana  but it took longer time sebab kene banyak berhenti dan last sekali tukar driver. Mak pulak drive. heeee. Tapi bila dah sampai rumah, dah bertenang dan okay, sempat lagi tu kami buat movie marathon sampai dua-dua tertido. Kononnya nak maximize masa yang ada sebab Mak dah nak balik esok paginya. T-T



Sempat jugak lagi bergambar depan bus masa nak hantar Mak balik KL. Sedih woooo masa hantar Mak, syahdu macam tak jumpa dah lepas ni. (Read: Poyo kan..) By the way, tu specs baru Mak sebab yang lama patah elok-elok je sampai Kedah.

Tapi takpa, bak kata Json Mraz I Won't Give Up. Mungkin kene test lagi, kot-kot la lepas ni boleh dah. 



12 comments:

  1. amboi! finally g funfair tu! hee

    ReplyDelete
  2. hoyeahhh! you la tanak temankan i hahah

    ReplyDelete
  3. sampai termuntah ke..hohohoh.Biase terjadi kat fun fair :D

    ReplyDelete
  4. Sejak OKje dah tak berapa nak dara ni memang le takut nak naik benda-benda yg menggerikan tu... tak pelah tak seronok pun...he...

    ReplyDelete
  5. cik azlyzah: huhuhuhh.. dah biasa ke?

    ReplyDelete
  6. OKje: tulah dia, mungkin kene rukar mind setting dah ni huhu

    ReplyDelete
  7. salam...hai...syasya singgah sini n follow awak...jom follow syasya balik ea...thx..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, hai awak. nanti Hanna ke sana =)

      Delete
  8. okey.. done like fan page hanna... thanks yer yunk.. hihi

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum hanna...seronoknya pi funfair enjoy yer...:)

    ReplyDelete

beautiful mind + beautiful soul = beautiful you

Read more: http://www.pengerindu.com/2011/12/dapatkan-facebook-like-fanpage-popup.html#ixzz28HHMQhBs