Thursday, September 13, 2012

Macam pasar dah!!

Kadang-kadang kita ni selalu alpa, selalu lupa diri. Lagi-lagi kalau tengah happy. Hanna pun macam tu jugak. Kalau tengah happy tu memang tak ingat apa dah. Tapi ada jugak batas-batas yang kene jaga sebenarnya.

Pernah tak kita terfikir kalau masa kita tengah bersuka-ria tu, ada orang sekeliling yang  tengah berdukacita? Takpun masa kita tengah gelak sakan tu, sebenarnya ada kawan kita yang tengah stress! Kadang-kadang kita tengok orang tu sengih-sengih je, ketawa sekali tapi sebenarnya mungkin dia sedang mengambil hati je kot!

No! Bukan hipokrit. Hanna tak rasa itu hipokrit tapi lebih kepada menjaga hati. Sebab kita ni hidup dengan manusia, tak boleh lah nak main redah je semua benda. Kalau semua pun nak ikut kepala kita, ikut rentak dan cara kita pun susah jugak. Cuba banyangkan kalau ada 100 orang kawan dan setiap orang tu semua nak ikut cara masing-masing. Hancusssss lah jawabnya. Sama jugak kalau nak puaskan hati semua orang. Kalau dalam 100 orang kawan tadi. 99 orang mungkin akan berpuas hati dengan kita tapi mesti akan ada 1 orang yang tak.

Apa? Hanna negatif sangat? Bukannya nak fikir negatif sangat tapi itulah realiti kehidupan. Tipu cakaplah  kan kalau kita puas hati dengan semua benda. Kalau takpun mesti akan ada yang terkesan sikit atau tercalar sikit hati tu.

Okay dah melalut sangat ni. The point is, Hanna nak gtau kadang-kadang tu rasa runsing sangat bila ada ramai-ramai yang menyibuk dan menumpang lepas tu cakap pom pang pom pang satu alam bergegak gempita. Rasa macam takda privasi dan kurang ruang untuk diri sendiri. Kalau tengah ada masalah tu, rasa lagi bertambah masalah bila berada dalam ruang lingkup yang hingar bingar tu.

Bayangkan ruang saiz stor dan ada ramai dalam tu. Maka yang mampu adalah senyum je. Peace y'all!


credit to incik gugel.

No comments:

Post a Comment

beautiful mind + beautiful soul = beautiful you

Read more: http://www.pengerindu.com/2011/12/dapatkan-facebook-like-fanpage-popup.html#ixzz28HHMQhBs